Svamp

Idag fick vi en påse kantareller av svärmor, nu är det dags, till helgen drar vi till skogs hoppas på bra skörd och bra väder, det har varit lite dåligt med plockandet dom senaste åren. I våras hette det i år ska vi minsann plocka både bär och svamp, och vad hände inte ett skit. Här sitter man och bloggar bort tiden istället för att ströva runt i naturen, varför har ingen sagt till mig att det är dags. I år måste det vara perfekt, svampen kommer innan lövfällningen. Jag vet ju hur det brukar se ut med alla gula löv som luras. Känns som ett bra sätt att slippa OS ett par timmar det går ju inte bra för svenskarna. nä det är bara att invänta vinter OS.

Du avslöjar inte vårt svampställe!


Frisyr

Har funderat på att köpa en sån där hårklippningsmaskin, en sån där som man kan ställa in olika hårklippningslängd på. Inte för att jag inte har råd att gå till frisören utan för att snart har alla på jobbet en sån. Det är bara så bra, bara att säga till frugan att nu är det dags. Dom bor inte ihop med min fru dom, jahapp nu ska i se hur den här fungerar, hoppsan det blev visst en löparbana över huvudet, fast det gör väl inget för flinten här uppe ser ut som en diskusring, höhöhö. Eller äldsta dottern, du ska väl ha nåt designat, kolla du har ju samma frisyr som Beckham fast han har ju mer hår uppe på huvudet. eller den minsta, määää det är ju så snyggt med mohikanfrisyr, du kanske ska tatuera dig lite också. Nä nä det slutar med att man får raka svålen själv med resultat att det blir olika långt på sidorna eller så sätter man på tre millimeters skäret och ser ut som en biljardboll. Förresten så vet man inte om man passar i rakat man kanske har en sån där bulig skalle eller en sån där conehead, vad vet man. Nej nu börjar jag fega ur lite kanske ska man fråga Mabban nere på frissan vad hon tycker, fast det är klart det är ju jag som betalar hennes lön så svaret är  väl ganska givet. Undrar vad hon skulle säga om man kom ner totalt felklippt, kanske vi bara raka av alltihop. Fast då kan man ju gå hem och göra det själv, då har maskinen faktiskt betalat sig själv och nästa gång man klipper snett så är ju rakningen gratis. 

Tyst och skönt

Var ute på sjön idag det var alldeles tyst. En vecka in i augusti så orkar inte alla sprudlande pigga semester firare sig ut, och dom som har haft semester har gett upp. Det var så tyst och lugnt  det enda som lät var vågornas plaskande mot båten, hade man haft en träbåt så hade det kluckat. Jag försökte mig på att sova lite middag men si det gick inte, så fort man började glida in i sömn så var det nån tokig abborre uppe och jagade i ytan och plaskade och rörde om, då blev man pigg igen och hoppade upp och började fiska, men inte ville dom ta, jag tror dom bara ville hålla mig vaken för att jävlas.  

Har hösten kommit?

I morse vid 5 snåret när jag gick till jobbet var det 8 grader och fuktigt i luften. Inte utan man fick lite höstångest när torkarna i bilen gick igång. Tänkte att jag skulle hjälpa kompisen med båten på eftermiddagen, hoppar i shortsen och en t-shirt det kan inte vara slut på sommaren än. Kommer ner till båten fryser som en hund och tänker att det är sensommar. Efter ett tag tittar solen fram och den värmer. Tittar på Lennart som sliter med att tvätta båten och naturligtvis kommer jag med glada tillrop emellanåt. När jag skrev kompisen så kom jag att tänka på en gubbe från Junsle, kommer inte ihåg namnet men han hade i allafall fått en Crescent i present. och När vi ändå pratar om original så var det tydligen en annan gubbe däruppe som i princip var blind men det gjorde inte så mycket när han körde bil för hans gumma tittade åt honom, han höll sig tydligen bara i dom närmaste trakterna där han kört förr., Sollefteå, Luleå, sundsvall, nääää nu ljög jag igen, att det ska vara så svårt att hålla sig till sanningen. Kan det bero på att jag tycker så mycket om fiske å där är det allmänt känt att det ljugs och luras så fort man kan komma åt, jag kan ta ett exempel jag fick en harr för ett tag sen den vägde ca 1,5 kg då, nu har den faktiskt vuxit lite jag tror bestämt att den vägde närmare 2 kg. Fråga om ett år så ligger den nog bra nära svenska rekordet, hur kan det nu komma sig att alla sportfiskare är notoriska lögnare, ja en förklaring kan ju vara att alla som fiskar lite till husbehov har samma behov att hävda sig. Om man tänker efter lite så har alla varit med om fiskafängen där den ja just den fisken slet sig, spöt gick av osv tänka sig det är inte bara är jag som tappat den fisken.

                                                                                                              

Tvångstankar

Nu känns det som man måste skriva lite eftersom det var ett tag sen, inte vet jag om vad har inget kul att berätta. Tänkte ett tag medans jag tittade ut genom fönstret, då dök det upp. Ljuset som bara finns hemma på våran gata, sol och kolsvarta regnmoln samtidigt. jag tar en bild och lägger ut det kan ju bli kul. Efter att tittat på bilden ett tag så var det inte så kul längre, det står en tjej i vitt som jag inte såg när jag tog bilden.  Hon kommer från något boende för mindre bemedlade i närheten, jag ser henne nån gång per vecka och hon står alltid ensam och tittar in i nån vägg eller buske, det enda sällskap hon har är en katt som dyker upp ibland när den själv vill, då kan dom ta sällskap en bit och hon skiner upp. Liksom blir kontaktbar eller vad man ska kalla det , efter ett tag så tröttnar katten och hon hittar en ny buske att titta in i. Jag har försökt heja nån gång när jag går förbi, då ser hon livrädd ut så jag har slutat med det. Vad vet man hon kanske trivs med sina buskar hon kanske pratar med dom och kanske får hon rätt svar.



RSS 2.0