Fiskeresan

Första dan i Marias nya fina lägenhet. Vi har fått bra med fisk. och för alla intressrade kan jag tala om att jag har inspekterat Marias gamla hus, Olga vädrar !!!!!!!!! vad händer.

Utkast: Har fått ...

Har fått en utmaning från http://evabjorklund1.blogg.se/ som i sin tur fått den från "Baronessan"   Utmaningen går ut på att skriva 6 underliga saker om sig själv i sin egen blogg.


Regler:


1. Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv.

2. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

3. Till slut väljer bloggaren tre nya bloggare och gör en lista av deras namn.

4. Efter att det är gjort skriver han/hon en kommentar i deras blogg för att låta dem veta att de har blivit tagna och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.


1. Jag älskar grillchips tillsammans med schweizernöt.

2. Jag kommer inte ihåg namn.

3. jag är bra på datorer men kan för mitt liv inte få till en länkning.

4. Jag tycker bilar är ett transportmedel inte en hobby.

5. Jag är nästan helt prestigelös på jobbet men privat har jag svårt att ge mig.

6. Jag älskar elektronik men vet faktiskt inte om jag vill ha en platt-tv.


Ja, så underlig är jag!

Och nu utmanar jag:
http://gerdad.blogspot.com/
http://bottenofsankmarken.blogg.se/
http://www.blondinbella.se/



Semester, Jaaaaaaa!!!!!!!!!!!

Nu är det bara 2 dagar kvar att arbeta sen är det semester.
30 dagars semester, det behövs för nu är man bra trött både i kropp och huvud,
det känns som huvudet är fullt med bomull.
en hel semester och inte ett dugg planerat kan det bli bättre.



Snart kommer hösten

Å så ska vi ut i skogen, vart ligger kantarellställena. Hemligt hemligt helst ska man ut tidigt i ottan så ingen hittar det hemligaste som finns. Det finns bara en sak som är svårare att klämma ur en människa och det är vart har du fått dom där små bäckforellerna. Å nåde den som hittar ställena och avslöjar det för nån annan. då är risken stor att man utesluts ur gemenskapen. En gång i tiden fanns det en gammal plirig gubbe uppe i Junsele Karlström han skulle visa mig en bra öringbäck. Det började med att han skulle sälja ett fiskekort det gick man ju på trots att ryktena förtäljer att han aldrig köpt ett fiskekort i hela  sitt liv den gamla tjyvfiskaren. resten av släkten satt bara och höll truten och skrattade medans gubben drev med mig. Efter mycket om och men och den där moderna skiten som du har med dig går det inte fiska med,  följ med och gräv lite mask så ska du få låna ett långspö, och fiskekortet då, njaa det kan du köpa nån annan gång. Dessutom tror jag inte att det finns kort att köpa till den bäcken, däremot fick jag skarpa förmaningar att inte fiska mer än 1 till 2 gånger per år och aldrig visa den för någon, för bäcken är så liten att man tömmer den på fisk annars, reproduktionen är inte så stor och det stämde. jag fick bra med fisk varje år i bäcken men på slutet fick jag höra att det kommit ut bland fler att den hyser en och annan öring, då måste man ju naturligtvis upp och tömma bäcken på fisk nu kanske man inte ska skylla på en enskild sportfiskare men man ska nog lyssna på urinvånarna dom har ofta vårdat och hemlighållit dessa ställen för att dom vet att dom inte får utsättas för så stort fisketryck. Nu finns det bara gädda kvar och det kan jag fiska hemma. Den där Karlström jag skrev att en gång i tiden fanns det......  ja gubben lever faktisk fortfarande, han har flyttat in på pensionärshemmet och jag ger mig fan på att han driver med gubbarna på hemmet så dom blir tokiga.  




 

Midsommarfirande

Ungefär så här såg det ut i Märsta fast det var mer folk, bilden är från 2007 men det är vår park och samma folkdanslag. Ja det var till och med en övervintrande dalmas där med knätofsar och slidkniv som sökte ett hederligt gammaldags knytnävsslagsmål , näää nu ljög jag fast kniven såg jag i allafall. Jag undrar hur det går för Eva och Göran som ligger ute med båten? det blåser rätt bra så det kan ju vara lite jobbigt om man hamnar lite fel när man ankrat upp eller om vinden vänder på natten och man måste upp och flytta sig till lä.




Jag har lagt med en länk där man kan studera hur ett svenskt midsommarfirande egentligen ska gå till, så här gick det till på tidigt 80- tal, innan alkoholupplysningen förstörde all glädje för svenskarna och alla gamla hembränningsapparater gick till skroten. Jag undrar jag om inte alkoholkulturen blivit bättre efter att alkoholpriserna har sänkts på systemet och folk slipper använda fulsprit.
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=3018979,

Ledig över midsommar

Jag är ledig som alla andra, men i motsats så ska jag försöka skriva nåt så kanske man kan sno åt sig nån besökare.

Teambuilding

Idag har jag varit på teambuilding i Köpenhamn, så nu kan jag både skjuta luftpistol med ögonbindel när en dansk talar om hur jag ska sikta. (höjre är inte högre) lyfta mäniskor genom nät av rep prata danska och äta smörrebröd. Som om det inte skulle vara nog jag vann guld i lagtävlingen! Det har jag inte gjort sen jag vann Odensalaloppet på skidor då jag var liten. det var visserligen bara jag min kusin och en liten klen skit med i loppet, men återväxten var inte så stor i Odensala på den tiden. senare kom morsan och farsan igång på allvar  födde 6 ungar ja det var väl minst hälften av ungarna som föddes i Odensala under den tiden. Å gissa om dom har ynglat av sig, vi skulle nästan kunna befolka ett mindre samhälle tillsammans



Förutfattade meningar

Pappa jag är så trött klockan är faktiskt bara 2 på eftermiddgen.




I dag tänkte jag att nu ska vi se om mina förutfattade meningar om livscykeln stämmer.

8 år i säng kl 21.00 upp kl 08.00 nyfiken, vad händer Jag har väl inte missat nåt.

20 år isäng kl 03.00 upp kl 15.00 kvällspigg. morgontrött.

50 år isäng kl 23.00 upp kl 08.00 kvällstrött. morgonpigg.

70 år isäng kl 21.00 upp kl 05.00 kvällstrött extremt morgonpigg.

Som ni märker så har jag hopp på 10 till 30 år och inte 10 som brukligt, det beror på att den här undersökningen inte har ett dugg värde mer än att den var kul att göra. Dessutom är allt man läser på internet inte sant och speciellt inte på min sida det slinker alltid in nåt man tror.

Hur löser vi det här då tänkte jag, tittar på frugan och funderar, sen klarnar det så sakta jag kan riktig känna hur kugghjulen snurrar uppe i huvudet. hon startar datorn ca 30 min efter hon vaknat fått kaffe och slår av den efter ca en timme, Enligt vad jag upptäckt så tänker alla olika men beter sig ungefär lika även om ingen erkänner det, (alla vill ju vara unika) datorn slås sen på på kvällen en stund för då är det bara skit på tv-n och alla dagens bestyr är avklarade.

Nu till pudelns kärna jag har bekanta inom alla åldersgrupper och har haft en 8 åring själv.Hur beter man sig? Jooo!!! som den hacker man är så letar man reda på alla bloggar till att börja med. där har vi svaret ha ha . Maria Karin Johanna alla runt 20 år, när kan dom skriva då?

Maria går i skolan skriver det mesta runt kl 15,30 fasiken också misslyckat, men när skriver hon kommentarer på andras bloggar? jaha kl 2300 och framåt. Busted!!!

Johanna då, ja hon skriver jämt men mest mellan kl 19.00 till 23.00.

Karin då? Int vill jag ha nån blogg, men där har då jag varit in och slagit av tn-n kl 02.00 åtskilliga gånger. Mä sluta nurå jag har timer pån, brukar hon säga nyvaket.

Fullvuxna människor då dom runt 50 år, tja vad ska man säga inte ens efter en utekväll när dom ändå är vakna orkar dom slå på datorn mitt i natten.

Den enda som sticker ut lite är Svärmor Gerda, där stämmer inte mina teorier. hon sitter vid datorn vid kl 03,30 men jag misstänker att hon har ställt om sin klocka på datorn bara för att imponera med hur morgonpigg hon är, eller så är hon den enda som är smart nog att trixa lite med systemen för att storebror inte ska fatta.

Slutsats det är klart att det var som jag trodde, eller kan det vara så att den som tar fram statistik styr den så det passar uppdragsgivaren dvs mig själv.


Frasse

Jag hittade en del gamla bilder på Frasse. Vi skaffade oss en hane för att pappsen inte skulle vara själv med tre fruntimmer, men det tog bara ett år så var Frasse gravid. Ett år betedde sig katten som en man, var ute och jagade och släpade hem mat sorkar råttor och en och annan stare. sen upptäckte hon grannens fula feta skitiga men helt underbara hankatt , den som hon slagits med sen hon var liten och allt för att göra pappa stolt. Jag antar att det var den biologiska klockan som tickade. Jaha så var man ensam man igen. vad gör vi då? vi skaffar en hund där får man intyg på att den är en hane, sagt och gjort vi köper en hund med DAMP.  tokigare hund får man leta efter jagar allt  och alla som rör sig och låter som  man misshandlar kraken så fort han känner lukten av en hare, behöver jag berätta att vi troligtvis bodde i Upplands hartätaste samhälle. Tyvärr blev vi tvungna att göra oss av med hunden eftersom vi drabbades av allergi. Enligt obekräftade rykten inledde hunden Ruff då sin bana som kriminell fick åka polisbil efter en rymning och hade även en kort vistelse på en polisstation söder om Stockholm.






Bortgjord jag nä vadå.

När vi ändå är inne på telefoner så kan jag berätta en kul/pinsam historia som hände för ett tag sen. Jag kommer in på ett möte som representant för vårat företag, och kunden deras planeringschef startar upp med,  Leffe fy fan vad illa du sjunger. vad gör man när det sitter en massa höjdare i rummet? Jo man säger det där var ju en konstig start på ett möte. Då börjar han berätta att jag hade ringt upp honom när jag satt i bilen på väg från jobbet och sjunger till radion, han blev mäkta  förvånad att nån ringer och sjunger för honom, men efter ett tag går det upp  för honom att jag har slagit på telefonen och ringt honom av misstag och helt ovetande sitter och sjunger för tre gubbar som har skitroligt åt mig. jag rodnar fortfarande varenda gång jag möter dom, men hämnden kommer alltid ikapp även om det kommer att ta flera år, alla gör bort sig nån gång och då ska jag inte vara sen att berätta.

Sabbad telefon!

Under min period av otur och klantighet i veckan lyckades jag sätta mig på mobiltelefonen med nycklarna mellan den mjuka röven och det mjuka bilsätet.  ve och fasa. displayn sprack och inte vilken display som helst utan en touch screen gissa om det blir dyrt. Men tack för internet där det finns tips och råd, så varför lämna in den egen dräng....... snabbt beställdes en ny för 300 spänn och snabbt isär och ihop med all plast (jag som trodde den var av rostfritt som det står i reklamen) å tror du inte att den fungerar felfritt . Tydligen består mobiler bara av moduler så det som står i servicen att dom har lödit och mätt och lödit igen och bytt komponeneter osv är bara lögn och förbannad dikt. efter att kollat upp detta som den värsta Sverker. så står det klart att man aldrig mer behöver köpa en ny telefon alla delar går att köpa som lösgodis precis som på ICA.




Hårnålar Överallt

Nu får det vara nog! Jag hittar dessa förbannade pinnar överallt, nu senast bland mina verktyg. Jag undrar hur många som tillverkats? Om vi tar min familj som typ excempel så bor det tre fruntimmer här de äger säkert 100 pinnar var  plus alla borttappade. Det blir 300 pinnar gånger minst 2 miljoner fruntimmer i sverige. vi talar alltså om flera hundra miljoner pinnar.  det om något är väl resursslöseri när dom skulle klara sig med fyra (4) stycken var om dom höll reda på sina ägodelar istället för att stoppa dom bland mina verktyg. Nu blev det jobbigt, jag började räkna på hela jorden befolkning men det blev lite konstigt. när jag kom till u-länderna började jag fundera på om dom har hårnålar och tappade bort mig. Jag tror dom har bättre miljötänk  dom använder säkert kvistar eller något annat miljöbra. Finns det ingen därute som kan berätta hur man löser pinnproblemet, kanske sätta ihop dom 4 och 4 med ett snöre det skulle ju faktiskt fungera rätt bra det håller ju ner håret mellan pinnarna. fast det är klart då hittar man väl snörstumpar överallt också. 



Virus


När jag kom hem i går kväll så skulle jag titta på frugans dator om jag fått mailsvar på en beställning jag gjort, (orkade inte starta min egen dator) då låg internet nere och som vanligt hade man förutfattade meningar och skällde på henne, Dom sidorna som du spelar alfapet och bingo på är fulla med spionprogram dom gör datorn sjuk. Efter 2 timmars felsökning ringer jag till bredbandsbolaget som talar om att deras server är trasig.  Ridå ner.

Kommer till jobbet i morse och vad händer? Jo Radion startar felfritt !

Kan det vara jag som fått ett virus som följer med  och smittar apparaterna ? 
Bröderna Rongedal nu fattar jag varför jag gillar dom, dom har ju spelat med mina hjältar från barnens barndom. Dom spelade med  Electric Banana Band i Melodifesivalen 2006.   


Skitradio

Idag har min radio på jobbet varit skitjobbig den har bara brusat. Nu när jag ska gå hem och släcker ner Excel så funkar den felfritt igen, jag startar upp Excel och det brusar, gör det tre gånger med samma resultat, kan jag ha fått ett virus i radion? Jag tänkte lite på min granne nu,  han sa att du ska ha en Apple och jag frågade varför det jag har levt med virus och maskar ända sen min Vic64, (nån som kommer ihåg den?) så varför byta bort ett system som åtminstone funkar flera veckor i sträck ibland.


Nu är sommaren här

Vi hade besök av min Systerdotter Minna idag, nu märks det att sommaren har kommit.
Hon tog med sig en egen pool, det gick i 30 liter vatten och var 20 cm djupt men man kan faktiskt roa sig själv i två timmar på det konceptet.



 

 

Hemvändaren

Nu har den äldsta kommit hem från skolan i Östersund på sommarlov.

Fru Karlsson. mamman var upp och hjälpte henne flytta från lägenheten med gräsliga Olga till en egen lägenhet,

hon hann bo i den flera dar i innan hon kom hem till Märsta. Nu är familjen samlad igen och så kommer det väl att vara i tre månader. Det var ganska skönt att vara gräsänkling i ett par dar och få äta riktig mat,

bullens pilsnerkorv med vita bönor och knäckebröd utan grönsaker, den läckerheten har jag inte ätit sen förra årets fiskeresa. Marias nya lägenhet kommer som en skänk för en fiskeintresserad far,. vet ni hur många bra fiskevatten det finns inom bara ett par mils omkrets från Östersund.



Vem sa att fiske är avkopplande?



Ta aldrig med din fru ut på fiske.

Som överskriften berättar så är det inte kul att ta med frugan på fiske, det går bra med fika och bada men aldrig fiske.

Jaha nu börjar hon prata om fisketävling och naturligtvis ställer man upp jag har ju redan fått 2 små aborrar så lite segerviss är man ju. Och vad händer jo jag får ett litet trassel på linan ingen katastrof men när jag sitter och trasslar så lyckas hon ta upp 2 aborrar och en gädda på nått kilo. (ok närmare 3 än 1)Jaha då sitter man i skiten igen vad göra, ja det är ju bara att hålla humöret uppe och låtsas som det regnar. Man kommer få höra om det många gånger det är väl ingen som tror ett fruntimmer glömmer en sån sak.


Vad gör jag nu då.





Jaha då var det spritt i bekantskapskretsen, 2 minuter efter jag släppt bomben kommer första kommentaren, Va ska Leffe blogga! Vad ska jag skriva om vad är intressant, jag har redan skrivkramp i hela kroppen.

Jo! jag var på dop i helgen , det var min bror Kent och hans fru Ulrika som döpte sin lilla Victor.

Hårigare varelse har ej skådats på många år. Jag tror han fick allt det hår som hans far aldrig fick, ni kan ju se själva på bilden.

Det var trevligt att se nästan hela släkten samlad på ett ställe under så gemytliga former.

Förra gången vi var på dop så säger frugan att det var samma präst som döpte Karin och Karin är inte sen att säga, Jo  jag kommer ihåg henne.


Kromad armbåge.


Välkommen till min nya blogg!

Nu ska jag också börja blogga, tror jag.

RSS 2.0