Första dan på jobbet.

Det gick ju hyffsat smärtfritt, bara 4 dagar kvar till helgen. Herregud man blir ju deprimerad när man upptäcker hur man tänker, ska det vara så här ända tills julledigheten. Nej ryck upp dig och tänk efter hur det var före semestern, då längtade man inte efter ledigheten!!!!!  Nä det funkar inte heller, man räknade ju dagar tills det var dags för sol bad och Sarons liljor som Åsa-nisse skulle uttryckt det. Nej det är bara att bita i det sura gräset och jobba på, man vet att tungsinnet släpper efter en vecka det har det alltid gjort förr. Har det hänt nåt kul idag då, Nä inte ett skit, det enda roliga var lunchen. Idag skulle det bli problem, för Tyskarna i Tyskland skulle strejka, inte som vi gör utan bara på vissa flighter utan att i förskott  tala om vilka, tänk er scenariot. Välkomna ombord på denna flygning med SAS, dom som vill ha med sina väskor hem får väl lasta på dom själva, incheckningen då sköt det själv, vill ni ha mat så får ni ta med egen för cateringen strejkar, men väl ombord så funkar det som vanligt bortsett från att ingen bogserar ut oss från gaten, ni som sitter närmast nödutgångarna, kan ni hoppa ut 4 stycken på varje sida och knuffa på vingarna så kanske vi kan ta ut från gaten och flyga hem. Tyvärr får ni som knuffat ut oss från gaten stanna kvar för det finns ingen som kan köra fram en trappa till er. När jag gick hem från jobbet så hade ingen av våra flygningar drabbats, men tänk om.

Ljuva livet.

Så var semestern och det ljuva livet avklarat. Back to business, YES bara 11 månader kvar till nästa semester.


Junsele resan

Så har vi äntligen tagit oss upp till norrland, det var 5 år sen vi var uppe senast. Det hände en grej med hyrbilen när vi åkte från Östersund, vid första stoppet så fortsatte det att surra i bakluckan, naturligtvis konstaterade jag att det var bränslepumpen som inte slog av, jaha så har tryckswitchen sagt upp sig. Vad gör vi åt det då ja det värsta som kan hända är väl att batteriet tar slut, jag får ta starthjälp av Lennart isåfall. vid framkomst surrade det bra mycket saktare jaha det kanske ska vara så här då, efter fika och macka hos Berglunds så var det tyst när vi kom ut till bilen. Det var en ny variant tänkte jag, moderna system kanske är så här. Vid sänggång tar jag min eltandborste (som legat i bakluckan) gick från hyrstugan till duschen  på campingen trycker på startknappen, nån som tror den har slut på batteri? japp det var den som surrade i bakluckan. gissa om det var jobbigt att borsta tänderna utan batterier. När vi var på sightseeing runt byn såg vi en älg på 4 meters avstånd helt oblyg, kameran låg naturligtvis i bakluckan. efter att besökt svärmors barndomshem tänkte jag vi tar väl fram kamera i allafall det kan ju dyka upp nåt kul. Älgen stod kvar där vi lämnat den så jag tog ett par bilder.





Dom sa att man ska passa sig för älg när dom fäller öronen bakåt, dom ska tydligen vara sura då, men vad fan lite får man väl chansa om man ska få en bra bild

.

Mer om Paris.

Vi var ju  tvungna att besöka ringaren i Notre Dame när vi ändå var där, men han var tyvärr inte hemma just den här dan Så jag kan inte visa några bilder på honom, ni får nöja er med en bild på hans hus, Visst är det Imponerande att han lyckats bygga en så stor kåk, (Det står en hel folksamling under dom två övre högra fönstren)  jag skickar väl med en bild på Eiffeltornet för samma pris. Det var så högt att jag var tvungen att fotografera det på tvären för att det skulle komma med på bild.








Paris

Åkte till Paris i dagarna tre med frugan och ett par till. Romantisk stad, Jo pyttsan jag har väl aldrig gått så mycket i mina dar och ändå åkte vi tunnelbana som ett par dårar. Jag tror jag kan varenda bakgata, småbutik, samlarbutik, loppmarknad och antikvariat. För att inte tala om Eiffeltorn och Triumfbågar, fast det är klart det var ganska trevligt, vädret var fint och att fransmän inte kan Engelska kom på skam det var bara tunnelbanepersonalen som inte skötte sig. Vi åt frukost en morgon och frugan såg att infödingarna plockade av papper från sockerbitarna och slängde på golvet, japp då fick man skämmas igen hon tog givetvis seden dit hon kom och började slänga skräp omkring sig. När jag påpekade det olämpliga i uppträdandet så pekade hon bara och skrattade. Återkommer med fler skrämmande historier från Paris senare.   

Fliesbergs

I dag var vi ut och hälsade på kamrater på campingen i Bro, en trevlig händelse. På hemvägen åkte vi in på Fliesbergs och jag hittade äntligen ett par sköna gympadojor, har sökt med ljus och lampa with out success. Kommer hem med dom nya luftiga av nät och vad tror ni minstingen  i familjen säger till den stolte fadren? jo, vad äckligt man ser ju tårna, så var den dan förstörd nu måste man ha strumpor på sig hela sommaren.

Trängselskatt.

Jag tror inte våra politiker vet vad dom pratar om när dom ska ha trängselskatt höga skatter på bensin och allt vad dom kan hitta på för att värna miljön. Enligt vad jag hört så skitar svenskarna ner mindre än 1% av allt. Och det här talet om att köpa spritbilar (metanol) är ju också rent skitsnack. Jag ger mig f.n på att tillverka en bil skitar ner mer än att köra sin gamla till den är skrotfärdig. Nej lägg resurserna där det behövs, skicka skattepengarna till Asien eller Kina som kommer bli grymt biltätt när dom kommer på att dom vill ha västerlänsk standard.
Trängsel nää,,,, kolla på den här bilden som jag tog i Bangkok, där talar vi om trängsel.

Hur f.n kom han ut ur bilen???


Grillning

Vi hann precis ut med båten och sola, åka och handla hem grilla fläskkarre. Vid första tuggan slog blixten ner och sen började det ösregna ,snacka om tur nu är det bara en middagslur kvar sen är den här semesterdagen precis som en semesterdag ska vara. lägger med en länk till en storm/åsk-tracker sida. jag tycker själv Vänertracker är bra. By the way så leder jag vår interna fiskeliga men säg inget till frugan för då hittar hon på ett nytt sätt att räkna på.

Funkar inte

Jag skrev ett nytt inlägg igår och bloggen vägrar publicera det, vad i #{£V{T{

Båtvakt

Inatt var det dags för årets höjdpunkt, båtvakt. först tog vi upp båten och tvättade under vattenlinjen sjösatte och konstaterade att den gick som ny 7 knop högre toppfart, fast det kanske inte är så konstigt den såg ut som en heltäckningsmatta  under av all beväxning.  Kl 2100 hade det inte hänt nåt, kl 2300 hade det inte hänt nåt, kl 0100 somnade Anita kl 0230 vaknade Anita kl 0400 åkte vi hem såg två rådjur på vägen. Man klagar över att det är tråkigt att gå vakt men vad är alternativet att  det kommer ett gäng båttjyvar, kanske Polacker eller Ryssar vad gör man då? Kanske som Anita tänkte göra, jag var ute på planen och tvättade båten och hon gick in i Klubbstugan så hörde hon att det krasade i gruset utanför och letade efter batongen, tänkte väl hon skulle hoppa fram och överraska mig. Det var väl en djävla tur att dom tagit bort batongen för det var en annan klubbmedlem som kom in i stugan, jag kan tänka mig hur han skulle reagera.  Brukar du alltid slå oskyldigt folk, eller,,, ryktet går i klubben hon slår sin man med batong. Nej dags att sluta svamla man kanske skulle sova middag och försöka ta igen lite förlorad sömn. 

Pakistan

Idag när vi skulle ut med båten såg vi svärmor på väg från Coop så frugan sa lägg runt i rondellen så skjutsar vi hem henne. Sagt och gjort hon skulle bara på bernina och kolla om hennes gamla symaskin var lagad och handla tvättmedel på Willy först,  jag följde efter in på affären eftersom jag kom på att nåt godis kunde vi ju alltid  köpa med oss. Döm om min förvåning när jag kommer till kassan där står Gerda och tanten från Pakistan och pussar på kinden (dom som läst  http://gerdad.blogspot.com/2008_06_01_archive.html 18 juni Ett Möte vet  vem jag talar om)  Då jag läste bloggen kunde jag se en tant framför mig å tror ni inte att det var hon. Det kanske inte finns så många tanter i Märsta som ser ut som en typisk Pakistanska, heter det så? men nog var det gulligt att se, dom förstår inte ett ord av vad den andra säger men har ändå en viss förståelse, är man bara lite vänlig kan man överbrygga många hinder. Fisket hur gick det då, ja nu blev det tjat om tävling igen jag leder faktiskt sa hon som jag lever ihop med. Hon fick väl blodad tand efter förra turen då hon hade turen att vinna. Den här gången tyckte jag att jag vann eftersom jag fick två fiskar mer men då mumlade hon nåt om att hon faktiskt leder med två fiskar från förra turen så nu är det oavgjort. Vad ska man göra för att vinna när det inte går att vinna jag får nog lämna henne hemma.

Sigvard

Nyligen hemkommen från fiskeresan tänkte jag berätta en liten anekdot från Kaxås.
Vi åker in på ICA för att köpa lite mellanmål och fråga efter fiskekort. Svar åk upp till Sigvard,   Sigvard?  ja Sigvard, Jaha vart bor Sigvard då, han bor inte han säljer bensin, jaha vad heter den bensinmacken då, nä han säljer skotrar uppe i backen vid sin bensinmack. Småflinande åker vi iväg till Sigvard går in på macken och jag säger Hej Sigvard och tror att han ska se ut som en fågelholk i ansiktet. Men inte då tydligen känner hela Norrland Sigvard, så det blev inte nån reaktion som helst. Annars var allt som vanligt Sigvards fru sa som förra gången vi var uppe för 20 år sen, int behöver ni nå kort int dä e bar å fiske. Fast den här gången blev vi faktiskt kontrollerade en gång så det var nog tur vi hade fiskekort . Fast det är klart hur skulle fiskepolisen kunna ta oss han var så gammal att han inte orkade gå ur bilen och käppen låg i passagerarsätet. En gång i tiden när vi var däruppe så åkte vi ner på en privat väg för att komma till älven, när vi ska därifrån så står det en gubbe och bankar ner en stolpe mitt i vägen framför oss vad göra, vi skickar  såklart ut den minsta vi har Anita eftersom ingen annan vågar, vad jag vill komma fram till är att med detta i minnet så frågar vi en gubbe som kommer gående upp efter just den vägen om vi kanske kan få åka ner. Men se det går inte där nere står det stugor så dit kan man absolut inte åka ner å dessutom så går det inte fiska där, men åk till Lillvågen där brukar dom andra turisterna fiska. Gubbjävel  var säkert son till den där som slog ner stolpen var det första Mikael sa när jag kom in i bilen igen, Jag kan berätta att det var svårt att  se vägen genom skratt-tårarna ett bra tag efter det.
 





RSS 2.0